Utolsó kommentek

Friss témák

Rovatok

Rovatok

Itt a lista: ilyen ösztöndíjakat kapnak az elsőéves egyetemisták

2014.07.29. 09:37 :: SuliHáló.hu

Itt a lista: ilyen ösztöndíjakat kapnak az elsőéves egyetemisták

 

Milyen ösztöndíjakra pályázhatnak a szociális helyzetük miatt rászoruló elsőévesek, és milyen támogatást kaphattok a tanulmányi eredmények alapján? Utánajártunk.

Alaptámogatás

Egyszeri támogatás a rászoruló hallgatóknak. Az egyetem és főiskola első évében igényelhetitek, ha állami ösztöndíjas, nappali tagozatos képzésen tanultok, összege a felsőoktatási szakképzés, alap- és osztatlan képzés esetén a hallgatói normatíva 50 százaléka (59 500 forint), mesterképzés esetén 75 százaléka (89 250 forint).

Alaptámogatást a fogyatékossággal élők vagy egészségi állapotuk miatt rászorultak, hátrányos helyzetűek, halmozottan hátrányos helyzetűek, családfenntartók, nagycsaládosok, félárvák, árvák kaphatnak, illetve azok a hallgatók, akik nagykorúságuk előtt gyámság alatt álltak. Az igénylés határidejét az adott egyetem, főiskola honlapján (általában a hallgatói önkormányzat oldalán) találhatjátok meg.

Bővebben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulihalo.blog.hu/api/trackback/id/tr76556025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása