Utolsó kommentek

Friss témák

Rovatok

Rovatok

Új olvasónaplók a SuliHáló-n!!!

2009.09.16. 09:47 :: SuliHáló.hu

Hoffman: Az arany virágcserép (olvasónapló)

Hoffman: Az arany virágcserép (olvasónapló)A német romantika egy későbbi nemzedékének, a berlini romantikának volt az egyik legmarkánsabb képviselője az a sokoldalú művész, kinek személyében elbeszélőt, zeneszerzőt, karmestert, zenekritikust és festőt egyaránt tiszteltek.

Bővebben...

 

 

Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála (olvasónapló)

Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála (olvasónapló)Gazdag főnemesi családba született 1828. szeptember 9-én, de szüleit korán elveszítette. 1844-47 között a kazanyi egyetem diákja volt, bekerült az úri körök léha társaságaiba, és szenvedélyes túlzásokkal élte a mulatozós, kicsapongó életet.

Bővebben...

 

Balzac: Goriot apó (olvasónapló)

Balzac: Goriot apó (olvasónapló)A kor legnagyobb realista elbeszélője. Hősei életét tekintette valóságnak, és álmodozók módjára járt a való életben. Az eredeti családnév Balssa volt, s az író édesapja paraszti származású hadsereg-élelmező tisztviselőként tevékenykedett.

Bővebben...

 

Mihail Bulgakov: Mester és Margarita (olvsónapló)

Mihail Bulgakov: Mester és Margarita (olvsónapló)Moszkvában született 1891. május 14-én. Mivel édesapja a kijevi hittudományi főiskola professzora volt, otthon egyaránt részesült vallásos nevelésben és kapott tájékoztatást a felvilágosodás eszméiről. Éppúgy érdekelte a képzeletvilág, mint a természettudomány.

 

Bővebben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulihalo.blog.hu/api/trackback/id/tr91385660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása