Utolsó kommentek

Friss témák

Rovatok

Rovatok

Arcápolás, smink (P,Sz,T)

2007.10.06. 00:08 :: SuliHáló.hu

Arcpakolások száraz bőrre


A nyári hónapok után nagyon fontos, hogy fokozottabb figyelmet fordítsunk a száraz arcbőr ápolására. Pótolnunk kell a vízveszteséget, biztosítanunk kell az állandó (és megfelelő) víztartalmat, meg kell nyugtatni a naptól érzékenyebbé vált bőrt. Fontos lépés az is, hogy felkészítsük a téli időjárás viszontagságaira.

Védelem, táplálás, hidratálás: a három legfontosabb, amivel el kell látnunk bőrünket. A száraz bőr nem csak arcunkon fordul elő, mégis most az arcbőr ápolására alkalmas pakolásokkal foglalkozunk, mert ez az a felület, ami leginkább ki van téve az időjárási viszonyoknak.

Az arcpakolás olyan ősi szépítőszer, amelynek alkalmazásával valóságos vitaminbombával láthatjuk el bőrünket. Minden háztartásban találunk megfelelő alapanyagokat, csak körül kell néznünk, így ezekkel otthon is kényeztethetjük magunkat. Az arcpakolásokat maximum heti 1-2 alkalommal, és mindig a már előzőleg megtisztított bőrön használjuk. Száraz bőr esetében fokozottan vigyáznunk kell a bőr védőrétegére. A pakolást soha ne durván, hanem óvatos, simító mozdulatokkal távolítsuk el.

Túró - petrezselyem

Kiválóan táplálja a száraz bőrt ha apróra vágott petrezselymet összekeverünk egy evőkanálnyi zsíros túróval, amit érzékeny bőrre is használhatunk. Ez a pakolás nehezebben marad meg az arcon, ezért érdemes egy, a szemeknél kivágott gézzel lefednünk az arcunkat. 10-15 perc után távolítsuk el.

Aloe Vera

Az Aloe Vera pakolás igazi segítség az erősen kiszáradt bőrnek. A növény levelének gélszerű anyagához adjunk egy kevés hintőport, így könnyebben fel tudjuk vinni. Ha szükséges, kicsi ásványvízzel a megfelelő állagúra keverhetjük. Kenjük fel a bőrre, majd fél óra múlva óvatos, simító mozdulatokkal, nedves ruhával távolítsuk el. Végül hidratálókrémünkkel kenjük be az arcunkat.

Jojoba olaj - zabliszt

Keverjünk össze zablisztet kevés jojoba olajjal, melyhez pici vizet és 3-4 csepp tetszés szerinti illóolajat adunk. Vigyük fel az arcra és hagyjuk 10-15 percig hatni. Amíg a pakolás fenn van, pihenjünk le! Heti 1 alkalommal használjuk.

Méz - joghurt - búzacsíraolaj

Keverjünk el 2 evőkanál joghurtban 2 evőkanál mézet (vagy pempőt) és 2 evőkanál búzacsíraolajat. A krémes pakolást kicsit be is masszírozhatjuk a bőrbe. 20 perc után langyos vízzel öblítsük le.

Tojás - mandulaolaj - méz - citrom

Keverjünk el 2 evőkanál mandulaolajban 1 tojássárgáját, 1 teáskanál mézet, sé 2 csepp valódi citromlevelet. Az olaj és a méz legyen langyos (így könnyebben tudunk vele dolgozni), a tojás és a citromlé pedig szobahőmérsékletű. Hagyjuk a pakolást 20-30 percig az arcon, majd langyos, vizes kendővel töröljük le.

Méz - joghurt - tojás

Keverjünk össze 1 evőkanál mézet 2 evőkanál joghurttal és 1 tojásfehérjével. 20 perc múlva langyos vízzel mossuk le.

Kukoricaliszt - szójatej - méz
 

Keverjünk össze 1 evőkanál kukoricalisztet 1 evőkanál langyos mézzel és 1 evőkanál szójatejjel. 20 perc után langyos vízzel mossuk le.

Őszibarack - méz

Turmixoljunk össze egy őszibarackot, és keverjünk bele 2 evőkanál mézet. 15 perc után langyos vízzel lemoshatjuk. Ez az egyszerű pakolás táplálja és felfrissíti a száraz bőr.

Tejföl - tejszín - alma

Két evőkanál tejfölhöz adjunk 1 kávéskanál tejszínt és egy apróra reszelt almát. Az alma reszeléséhez legjobb a babáknak is használatos üvegreszelő. Alapos összekeverés után vigyük fel az arcunkra és hagyjuk rajta 20 percig, majd langyos vízzel öblítsük le.

Alma - méz - tojás

2 evőkanál almaléhez adjunk 2 evőkanál mézet és 1 tojássárgáját. Alaposan keverjük össze, és vigyük fel a bőrünkre. Amikor kezd megszáradni, langyos vízzel zuhanyozzuk le az arcunkat.

Banán - tejszín

Tápláló pakolást készíthetünk 1 kisebb banánból, 1 evőkanál tejszínből és 1 evőkanál mézből. Pépesítés után kenjük fel és 15-20 percig hagyjuk hatni.

Avokádó - tejszínnel, vagy tojással

Fél avokádót péppé zúzva, egy kávéskanálnyi tejszínnel elkeverve, vastag rétegben kenjük fel arcunkra, és 10 percig hagyjuk rajta. Az avokádós arcpakolás puha, selymes és sugárzó arcbőrt biztosít. Tejszín helyett használhatunk tojássárgáját, ez esetben kevés citromlével egészítsük ki.

Illóolajos arcpakolás

Használjunk geránium-, rózsa-, szantál-, ribizli- vagy ilang-ilang illóolajat. A kiválasztott olajból tegyünk néhány cseppet egy csészényi zabliszthez, majd adjunk hozzá egy kanálnyi bázisolajat és vizet. Keverjük össze, és hagyjuk az arcon 10 percig.

Tippek:

  • A pakoláshoz használt anyagokat soha ne hidegen, hűtőből kivéve használjuk!
  • Zselés állagú lemosók helyett krémesebb fajtát használjunk!
  • Alkoholmentes arctonikot válasszunk, mert az alkohol tovább szárítja a bőrt!
  • Kerüljük a szappanos arctisztítást!
Próbáld ki és írd meg a tapasztalataidat!

Forrás:
http://ragya.blog.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulihalo.blog.hu/api/trackback/id/tr94187713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása