Utolsó kommentek

Friss témák

Rovatok

Rovatok

Gyógytánc? (P,Sz)

2007.10.06. 00:43 :: SuliHáló.hu

Izzasztó tánc a fullasztó gyógyszerek helyett?



Gyógytánc?


Megkockáztatom a kijelentést, hogy igen, a táncnak van gyógyító ereje. Mivel táncpedagógus vagyok és nagyrészt gyerekekkel foglalkozom, tapasztalataim azt bizonyítják, hogy a gyerekek nagyrésze sokat fejlődött, amióta hozzám járnak.

Néptánc-modern-és társastánc oktatással foglalkozom. A néptáncoktatásnál tapasztaltam, hogy az 5-11 éves korosztály mennyire "sérült" tud lenni lelkileg. Sajnos, ez rajtunk, szülőkön múlik a legjobban! A pedagóguson nem múlik? Dehogynem!
A néptánc adta autentikus tánc- és mozgásanyag (népi játékok és énekek) sokat fejlesztenek a gyerekek mozgáskoordinációján, mozgáskultúráján és a társaikkal szembeni viselkedésben.

Az ifjúsági kategóriába tartozó tinik is, mint tudjuk, nagyon problémásak. Ha érzik, hogy egy közösségbe tartoznak, ahol foglalkoznak velük rendszeresen, kezelhetőek (mármint nem orvosilag ;) ) és terhelhetőek.

Ezzel a témával kapcsolatban várok hozzászólásokat és véleményeket, tapasztalatokat, amiket egymással megoszthatunk ezen a blogon.

3-2-1-Rajt!

Forrás:
http://4soul.blog.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulihalo.blog.hu/api/trackback/id/tr74187731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása