Utolsó kommentek

Friss témák

Rovatok

Rovatok

Hogyan változtat meg minket a szerelem?

2014.08.07. 15:58 :: SuliHáló.hu

Hogyan változtat meg minket a szerelem?

 

A romantikus kapcsolatoknak személyiségfejlesztő hatása is van, és a szerelem stabilizálja, kiegyensúlyozza a neurotikusságra hajlamosakat - állítják német kutatók.A jénai és a kasseli egyetem kutatói szerint a neurotikusság mindenkiben megvan (természetesen különböző mértékben), és egy szerelmi kapcsolat segíthet a neurotikus személyiségűeknek, hogy kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak legyenek.

"A neurotikusságra hajlamosak idegesek, bizonytalanok, könnyen ki lehet hozni őket a sodrukból. Alacsony az önértékelésük és gyakran elégedetlenek az életükkel, emiatt a depresszió is jobban érintheti őket" - mondta dr. Christine Finn, a kutatás vezető szerzője. "Most azonban kiderült, hogy a szerelem és egy stabil párkapcsolat pozitív irányba változtatja meg a személyiségüket."

 

Bővebben..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulihalo.blog.hu/api/trackback/id/tr216581837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása